غذا های کنسروی مواد نگهدارنده ندارند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع)کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی با توجه به افزایش مصرف غذا های کنسرو شده اذعان داشت:امروزه بسیاری از مواد غذایی به صورت کنسرو شده در بازار موجود است و بسياري از افراد به خاطر اينکه وقت تهيه ي اين مواد غذايي را ندارند از کنسرو استفاده مي کنند.
مینا خلج ابراز داشت :این مواد غذایي پس از بسته بندی قوطي ها در دستگاهي به نام اتوکلاو قرار مي گيرند که مرحله استريل کردن تجارتي ناميده مي شود.
در این پروسه کلیه میکروارگانیسم های بیماري زا و غير بيماري زا از بين مي روند ماندگاري اين نوع غذا بدون نياز به يخچال و فريزر يک تا دو سال طول مي کشد براین اساس شرایط زنده ماندن میکروب ها در چنین محیطی غيرممکن و مدت زمان نگهداري محصول افزايش مي يابد و اين همان عاملي است که کنسرو را از مواد نگهدارنده بي نياز مي کند.
وی ادامه داد:با وجود اینکه کنسروها به مواد نگهدارنده یا ضد میکروب نیازی ندارند، اما افزودنی هايي چون انواع ادويه جات، نمک، اسانس، مواد رنگي طبيعي يا مصنوعي، تثبيت کننده ها، استحکام دهنده ها و امولسيون كننده ها از جمله موادي است كه جزء جدايي ناپذير برخي كنسروها بوده و اين همان عاملي است كه مصرف مستمر و زياده از حد اين نوع غذاها را محدود مي كند.کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره بر اینکه اغلب تصور میشود که غذاهای کنسرو شده نسبت به غذاهای تازه یا منجمد مغذی کمتری دارند، بیان داشت: تحقیقات نشان میدهد که این مسئله همیشه درست نیست و در واقع کنسرو کردن بیشتر مواد مغذی یک غذا را حفظ میکند. پروتئین، کربوهیدرات و چربی تحت تأثیر این فرآیند قرار نمیگیرند. اکثر مواد معدنی و ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامینهای A، D، E و K نیز حفظ میشوند. وی افزود با اینحال، از آنجایی که کنسرو کردن معمولاً شامل حرارت زیاد است، ویتامینهای محلول در آب مانند ویتامینهای C و B ممکن است آسیب ببینند. این ویتامینها بهطور کلی به گرما و هوا حساس هستند، بنابراین میتوانند در طی روشهای معمولی پردازش، پخت و پز و نگهداری در خانه نیز از بین بروند.
خلج درادامه گفت غذاهای کنسرو شده که به درستی فرآوری نشدهاند، ممکن است حاوی باکتریهای خطرناکی به نام کلستریدیوم بوتولینوم باشند
در حالی که این موضوع بسیار نادر است. وی در پایان ابراز داشت: میزان سدیم این غذاها گرچه استاندارد و تعریف شده است، اما برای مبتلایان به پرفشاري خون، بيماران قلبي و عروقي و نارسايي کليوي محدوديت مصرف دارد و چربي بالاي انواعي از آن براي افراد با چربي خون بالا مضر است.همچنین مصرف بیش از حد آن برای کودکان، زنان باردار و البته افراد سالم توصیه نمی شود.بهتر است که خانواده ها از مواد اولیه تازه و مرغوب برای تهیه غذای روزانه خود استفاده کنند.